Za Vészprem, evropsko prestolnico kulture 2023, je bilo zadnje leto sijajno. Madžarskemu mestu v bližini Blatnega jezera in njegovim obiskovalcem je prineslo nepozabne izkušnje in doživetja, za konec leta pa so pripravili še dodatne programe in dogodke.

O evropski prestolnici kulture Veszprému smo obširno pisali tukaj. Leto 2023 je bilo izpolnjeno z glasbo, umetnostjo, književnostjo, kulturo in mednarodnimi izkušnjami, zato tudi zadnji dnevi v letu ne bodo dosti drugačni. V Veszprému se bodo zvrstili koncerti, sejmi ročnih del, tradicionalne igre, sankališče ter ob vonju kuhanega vina in cimetovih piškotov predvsem velika zabava na ulicah mesta.

V dneh pred novim letom se bodo zvrstili koncerti prejemnika nagrade za madžarsko kulturno dediščino Pál Isztván »Szalona« z njegovim ansamblom in unikatnimi instrumenti (28. decembra), 29. decembra bo ABBA Tribute Show obudil hite iz 70. in 80. let, zadnji večer pred Silvestrovim pa bodo Stefania Allstars Salsa Band razgibali obiskovalce v latino ritme. Prav na Silvestrovo se bo dogajanje že ob 14. uri začelo ob glasbi in kuhanem vinu na ulicah in trgih Vészprema, zvečer pa se bodo v velikem glasbenem miksu vrstili najboljši DJ-ji, ki bodo poskrbeli tudi za primeren zaključek leta in skok v 2024.

 

Če še oklevate, kje bi bili za novo leto, je dobre tri ure vožnje oddaljeni Vészprem morda pravi izbor. Več informacij o novoletnem programu pa najdete tudi tukaj