Piše: Matjaž Markič

Če iščete primerno namestitev zimske počitnice v Avstriji, so apartmaji in počitniške hiše iz ponudbe Alps Resorts morda pravi za vas. Večinoma so ob smučišču ali spodnji postaji gondole in so zato odlično izhodišče za vse ljubitelje zimskih športov.

Za smučarje, deskarje ali pa le ljubitelje zimske narave je lokacija apartmaja ali počitniške hiše še kako pomembna. Prav to je ena od pomembnih prednosti ponudbe priznane verige Alps Resorts, ki nudi počitniške namestitve na avstrijskem Koroškem, Štajerskem, Solnograškem in Tirolskem. Raznolikost ponudbe omogoča, da najdejo primerno zase tako družine, ki iščejo strmine primerne za otroke in začetnike, kot bolj zahtevne smučarske druščine, ki si želijo večjih izzivov na snegu. Prav tako na svoj račun pridejo ljubitelji smučarskega teka ali vse bolj priljubljenega krpljanja.

Alps Resorts trenutno nudi apartmaje in počitniške hiše na 13 lokacijah v Avstriji. Nekateri med njimi omogočajo izhod neposredno smučišče »ski in – ski out«, drugi pa so v njegovi neposredni bližini. Vsi apartmaji so zelo udobno opremljeni ter svoje goste pričakajo z vsem, kar je potrebno za prijetno bivanje, na voljo so v različnih kategorijah od luksuznih chaletov do modernih apartmajev in bolj tradicionalno opremljenih počitniških domovanj, po velikosti pa so primerni tako za pare kot za družine in večje družbe. Nekateri ponujajo tudi zasebne savne in jacuzzi, drugi spet skupni bazen in wellness, tretji restavracijo za vse, ki na dopustu neradi kuhajo. Za odlično počutje je poskrbljeno, povezani partnerji nudijo tudi izposojo smučarske opreme in smučarske tečaje. V nekaterih so dobrodošli tudi kužki, kar je pomemben podatek za vse lastnike psov.

Odvisno od želja in lokacije lahko na spletnih straneh Alps Resorts  poiščete tisto, ki vam najbolj ustreza. Če se želite po dnevu na snegu sproščati v objemu tople vode in iščete namestitev z bazenom, vam je na voljo kar sedem lokacij na Štajerskem, tri na Solnograškem in dve na Tirolskem. Lastniki psov lahko izbirajo med sedmimi lokacijami, prijaznimi do štirinožnih prijateljev, med njimi jih je pet prejelo najvišjo oceno – tri tačke – v ocenjevanju namestitev, primernih za dopust skupaj s psom Pfotencheck.

V trenutnih negotovih pandemičnih časih je zelo pomembno, da Alps Resorts nudi brezplačno odpoved rezervacije, če bi v času načrtovanega bivanja prišlo do lockdowna s prepovedjo namestitvenih kapacitet. Tudi sicer bivanje v apartmajih in chaletih Alps Resorts v času korone omogoča največjo mogočo varnost, saj je vzdrževanje razdalje zagotovljeno, mnoge namestitve imajo lasten vhod brez stika z drugimi gosti, v skupnem wellnessu pa veljajo vsi varnostni ukrepi.

Za neobvezujočo ponudbo se lahko obrnete nanje na spletni strani, pri čemer jamčijo najboljšo ceno. Ker pa je zaradi njihove privlačnosti povpraševanje precejšnje (tudi iz Slovenije), ne odlašajte preveč, da ne zamudite za vas najprimernejše ponudbe. Za lažjo odločitev lahko prelistate njihov spletni magazin s kopico zamislimi in nasveti za najboljši zimski dopust.

Foto: Alps Resorts