Mokrine (Nassfeld) so največje smučišče na avstrijskem Koroškem in največje smučišče v bližini Slovenije. Lahko se pohvalijo s 110 kilometri sončnih in širokih smučarskih prog, ki jih povezuje 30 žičniških naprav. Letošnjo zimsko sezono bodo otvorili 7. decembra.

Slovenskim smučarjem dobro znano smučišče Mokrine je eno izmed desetih najboljših avstrijskih smučišč in najbolje ocenjeno smučišče na številnih portalih. Mokrine ponujajo posebej privlačno ponudbo za družine, ki lahko vso zimsko sezono izkoristijo številne ugodnosti. Vsako soboto otroci, mlajši od 10 let, ves dan smučajo le za 10 evrov. Poleg tega otroci do 10. leta starosti od 7. do 23. decembra, od 6. do 20. januarja ter od 16. marca do 6. aprila v pavšalni ponudbi Mokrine – otroci brezplačno bivajo v sobi staršev, prejmejo pa tudi brezplačno smučarsko vozovnico.

Medtem ko se malčki zabavajo v otroškem klubu, se nekoliko večji otroci in mladina srečujejo v snežnem parku, na pobočjih za prosti spust, zabavnih progah The Snake in The Wave ali na hitrostnih progah in progah Ski Movie. Če bi družinski gostje poleg smučanja želeli početi še kaj drugega, se lahko podajo na drsanje po naravnih ledenih površinah bližnjih Belega in Preseškega jezera (Weissensee in Pressegger See), na nočno sankanje po romantični pokrajini, na tek na smučeh in na pohod peš ali s krpljami, lahko pa le sproščeno uživajo v oazi dobrega počutja v izbrani namestitvi.

Mokrine imajo po tradiciji veliko naravnega snega, po potrebi pa proge zasnežujejo s 460 snežnimi topovi. V energetsko učinkovitost, modernizacijo smučišča in nastanitvene kapacitete so investirali skupno 22 milijonov evrov. V primerjavi s smučišči na severni strani Alp imajo več kot 100 sončnih ur več na sezono, za prijetno vzdušje pa poskrbi tudi 24 smučarskih koč z izbrano ponudbo lokalnih specialitet. Smučarska vozovnica v predsezoni (do 23.12.) bo stala 57,50 evrov, v glavni sezoni pa 62 evrov.

Fotografije: NLW Tourismus Marketing GmbH