Foto: © Andi Frank

Ljubitelji smučanja, ki uživajo na širokih in razgibanih terenih, bodo v avstrijski tirolski smučarski regiji Fügen – Kaltenbach zagotovo prišli na svoj račun. Smučarska doživetja na belih strminah dveh smučarskih območij Hochfügen – Hochzillertal in Spieljoch – Fügen navdušijo najzahtevnejše smučarje in ljubitelje zabave na snegu. Zaradi raznolikosti prog – kar 120 km jih je vseh skupaj – na nekajdnevnem smučarskem aktivnem oddihu nikoli ni dolgočasno.

Bi želeli sem ter tja kdaj nekaj več zabave na snegu? Ni problema, v spektakularnih fun parkih se lahko preizkusite tudi v bolj adrenalinskih smučarskih disciplinah. Snežna parka Lamark in FunLine v Hochfügnu, na primer, sta mešanica klasičnih smučarskih prog, snežnega parka in cross-parka. Hočete več? Potem bo pravi za vas snežni park Betterpark v Hochzillertal Kaltenbachu, ki ima lastno žičnico in progo s kar 320 m višinske razlike. Še premalo? Vsekakor obiščite fun slope pri žičnici Hirschbichl v Hochzillertal Kaltenbachu, ki bo navdušil vse ljubitelje prostega sloga. Ne le zaradi odlične smučarske proge, ampak tudi zaradi osupljivih panoramskih razgledov.

MEDRES_00000090572_Rodel-Zillertal-Fuegen-Kaltenbach_Erste-Ferienregion-im-ZILLERTAL_Andi-Frank

Foto: © Andi Frank

Če sanjate o tem, da bi kdaj zapeljali na še nedotaknjeno smučarsko progo in naredili prve zavoje po snegu, še preden jo odprejo za vse smučarje – v Zillertalu je vse mogoče. V Hochfügnu se lahko prijavite na t.i. CAT skiing. Teptalnik snega, ki sprejme od dva do šest smučarjev, vas bo še pred zoro odpeljal na goro. Ko se bo ob sončnem vzhodu zalesketal sneg, pa se boste odsmučali v dolino – po smučarski progi ali globokem snegu izven nje. Nepozabna zabava in radosten občutek za vse smučarske navdušence in ljubitelje pršiča! Za varnost bodo poskrbeli vodnik in posebna oprema za vse, ki bi se podali na dogodivščino izven urejenih prog. Če pa niste navdušeni za to, da bi se v popolni smučarski opremi podali na smučišče še v temi, radi pa izkoristite dan na snegu že od jutra – smučišče Hochzillertal Kaltenbach je v celotni sezoni odprto že od 7.30 naprej. Nikjer drugje v Avstriji ne morete s smučanjem začeti že tako zgodaj.

Snežna zabava se lahko začne zjutraj, a kdo pravi, da moramo zato zvečer zgodaj v posteljo? Nočnega smučanja vendar ne moremo izpustiti! Ob progi Lamark je od osmih do desetih zvečer mogoče smučati pod zvezdnim nebom in uživati v neverjetnem občutku, ki ga omogoča samo lesketanje snega pod razsvetljeno progo in pogled na luno v daljavi, medtem ko režemo smučino v pridušeno tihi nočni pokrajini in dihamo svež, hladen nočni zrak… Sedemkrat v sezoni pripravijo v Hochfügnu poseben nočni program z ognjemetom, nastopi inštruktorjev s posebnimi svetlobnimi učinki ter akrobatskimi skoki, ki jemljejo dih – vse to zagotavlja pravo pašo za oči. »Ogenj sreča sneg«, kakor so poimenovali prireditev, bo v letošnji sezoni 23. in 30. januarja, 6., 13., 20 in 27. februarja ter 5. marca. Razlog več za obisk Zillertala!

MEDRES~2

Foto: ©  Woergoetter Friends

Ob vseh aktivnostih na snegu pa ne moremo ostati lačni. Res ni treba, kajti v Zillertalu je kulinarična ponudba ravno tako raznolika in na visoki ravni kot smučarska. Dobesedno visoko – na 2.400m nadmorske višine – je lansko zimo odprta moderna panoramska restavracija Albergo, kjer razvajajo s specialitetami italijanske kuhinje. Če ste bolj za družinsko atmosfero, lahko obiščete skoraj 300 let staro kočo Kashütte, opremljeno v tradicionalnem slogu. Na sončen dan boste najbolj uživali na terasi gorske restavracije Mountain View, kjer lahko izbirate med različnimi jedmi – od pizze in burgerja do tradicionalnih jedi iz Zillertala. Vedno pa navdušuje klasika – večkrat nagrajena koča Kristallhütte, v kateri nihče ne ostane ravnodušen ob izvrstni kulinariki, ki jo spremljajo izbrana vina. Na smučiščih Hochzillertal in Spieljoch so letos 14. in 15. decembra že tretjič pripravili »Ski – food« festivala. Na spodnjih postajah žičnic so smučarji lahko poskušali prigrizke iz različnih držav sveta, v posameznih kočah pa so bili na voljo menuji iz teh držav.
Podrobnosti o smučanju v Avstriji in aktualnih pogojih na http://austria.info/si

Sponzorirani članek