Foto: © Stefan Eisend

Smučanje v St. Johann in Tirol, regiji v gorovju Kitzbüheler Alpen, je lahko bolj sproščeno in umirjeno kot v največjih smučarskih središčih. Prednosti smučarskega območja s 43 km prog se skrivajo v podrobnostih, ki jih znajo ceniti družine na smučarskem oddihu ali pa pari, ki ob vseh smučarskih užitkih radi kaj dobrega pojedo.

MEDRES_00000083229_St-Johann-in-Tirol_Kitzbueheler-Alpen-St-Johann-in-Tirol_Franz-Gerdl

Foto: © Franz Gerdl

Pri smučanju v Kitzbüheler Alpen res nihče ne bo prikrajšan, saj so za regijo značilne raznolike proge, kjer tako odlični smučarji kot začetniki najdejo pravo zase. Obširna pa je tudi ponudba izven smučarskih prog, še posebej velja omeniti smučarske koče, v katerih je mogoče dobiti tradicionalne domače jedi ali pa gurmanske menuje, ki se približajo kulinaričnim presežkom. Gostota smučarskih koč je tu največja v Avstriji in ob 20 kočah se vam ne more zgoditi, da bi ostali lačni.

St. Johann in Tirol (v regijo sodijo še kraji Oberndorf, Kirchdorf in Erpfendorf) je znan tudi po velikem številu prog za smučarske teke vseh težavnostnih stopenj, na svoj račun pridejo tudi zimski pohodniki, ki uživajo na poteh skozi zimsko pokrajino. Ljubitelji vse bolj popularnega krpljanja se lahko podajo na posebej zanje sestavljene pohodniške ture, navdušene sankače čakajo številna sankališča. Vsem romantikom bo zaigralo srce ob vožnji s sanmi s konjsko vprego skozi zasneženo pokrajino, ki je nepozabno doživetje.

MEDRES_00000081480_Schneeschuhwanderung-in-der-Region-St-Johann-in-Tirol_TVB-Rauris_Franz-Gerdl

Foto: © Franz Gerdl

Vse konce tedna v marcu v St. Johann in Tirol  pripravljajo zgodnje jutranje smučanje, ko se je mogoče na proge podati že ob 6.59 uri zjutraj, vsak torek od začetka januarja do sredine marca zvečer pa bo smučarska šola iz St. Johann in Tirol pripravila divji, pester in zabaven smučarski šov na nočnem smučišču. Še to – kupiti je mogoče povezano smučarsko vozovnico skupaj s sedmimi drugimi smučišči, s čimer je smučarjem na voljo kar 171 kilometrov smučarskih prog. Ni dovolj? S smučarsko vozovnico Super Ski Card Wintersport imajo najbolj navdušeni dostop do 2750 kilometrov smučarskih prog, med katerimi so tudi svetovno znane proge v Kitzbühlu in Saalbachu.

Podrobnosti o smučanju v Avstriji in aktualnih pogojih na http://austria.info/si

Sponzorirani članek