Piše: Matjaž Markič

Največje smučišče na avstrijskem Koroškem Mokrine (Nassfeld) ima vedno zagotovljenega veliko snega. Z njim je radodarna že narava, če pa ga ne bi bilo dovolj za brezskrbno smučanje, lahko žičničarji s po novem več kot 400 snežnimi topovi poskrbijo za pravo snežno pravljico.

Letošnjo sezono so začeli 6. decembra, ko so bile proge že prekrite s 120 cm naravnega snega, ki mu bodo po potrebi dodajali še umetno zasneževanje. Kako zimska je pokrajina in kako dobro so Mokrine pripravljene na sezono, lahko vsak dan preverite na snežnih kamerah. Mokrine se ponašajo s 110 km vselej dobro pripravljenih prog, ki jih popestrijo številni fun parki in igre na snegu.

smucar_na_progi
Pred letošnjo sezono so na Mokrinah, ki se že vrsto let uvršča med najboljših deset avstrijskih smučišč, v infrastrukturo in širitev prog investirali 9,6 milijona evrov. Zagotavljajo, da bo snega čez celotno sezono več kot dovolj, progam pa bi zdaj lahko dodali že oznako XXL za širino. Po začetku sezone 6. decembra se bo še do konca leta zvrstila vrsta zanimivih dogodkov, med drugim bo na uradni otvoritvi 14. decembra gorski zimski koncert legendarne pevke Nene (poznamo jo po pesmi 99 balonov) s svojim bendom, koncert pa se bo končal z laserskim šovom. Božičkova družinska smučarska otvoritev, ki jo pripravlja agencija Skifun, bo do 19. do 21. decembra. Še to: 24. decembra je smučarska vozovnica za vse, rojene leta 2003 in pozneje, brezplačna. Vsako soboto pa otroci do 10. leta starosti smučajo za le 10 evrov.

druzina_na_snegu_Daniel Gollner
Mokrine vselej poskrbijo za majhna in velika presenečenja. Tudi v letošnji sezoni bodo (od januarja) na progah prikupni fantje in dekleta, nekakšni »angeli varuhi«, ki vas bodo presenetili in vam privabili nasmeh na ustnice z drobnimi darilci, kot je mazilo za ustnice, povabilo na topel napitek v koči ali pa vavčer za hitri servis smuči. Mimogrede, še vedno lahko v smučarskem servisu Kofelcenter na vrhu gondolske žičnice Millenium Express po zelo ugodni ceni opravite hitri servis. Ne bo trajalo več kot 10 minut, ko boste z urejenimi smučmi veliko bolje vijugali po strmini.

ski_servis