Piše: Matjaž Markič

Na Krvavcu so se na enem od kulinaričnih vrhuncev zime, že tradicionalnem Gourmet Cup Ljubljana zbrali znani obrazi slovenske kulinarične in vinske scene.

V prelepem sončnem vremenu so gostje na krvavški »plaži« spet uživali v sozvočju smučanja in odlične kulinarike. Še preden je na Krvavcu zadnji januarski ponedeljek zadišalo po dobri hrani, pa so se sodelujoči okrepčali na razkošnem zajtrku.

Brbončice so na snegu pomagali razvajati tudi mladi kuharski talenti, ki znanje še nabirajo v gostinskih šolah, pod budnimi očmi kuharskih mojstrov pa so ustvarjali prvinske kreacije. Za organizacijo je poskrbela Hiša kulinarike Jezeršek s partnerji in sponzorji.

Chefi mentorji so bili tokrat Davor Družinec (Hotel Astoria Bled), Igor Jagodic (Strelec), Jakob Pintar (Tabar), Miran Ojsteršek (Gostilna Oštirka), Sebastjan Plevčak (Restavracija 7) in Uroš Štefelin (Vila Podvin).

Za bogat izbor vrhunskih penin in šampanjcev je poskrbel Koželj, hiša dobrih vin.

Smučarska tekma je požela veliko zanimanja, s krvavške »plaže« so mnogi navdušeno spremljali tekmovalce.

Medtem ko se je ljubljanska kotlina kopala v megli, je na Krvavcu sonce pozdravljalo smučarje in goste na Gourmet Cup Ljubljana.