Pet avstrijskih smučarskih regij, združenih pod blagovno znamko Ski Amadé, je pripravljenih na novo sezono. Za smučarske goste so tudi letos pripravili številne novosti in nove programe za čim več veselja na snežnih strminah.

Regije Salzburger Sportwelt, Schladming – Dachstein, Gastein, Hochkönig in Grossarltal obsegajo 25 smučarskih krajev in se lahko pohvalijo s skupno kar 760 km prog (od tega je 90 % lahko umetno zasneževanih), 270 žičnicami, ki zmorejo na uro prepeljati kar 370.000 smučarjev, ti pa se lahko okrepčajo 270 smučarskih kočah in gorskih restavracijah. Smučarski presežki, brez dvoma! Za letošnjo sezono so pripravili tudi kar nekaj novosti. Smučarji, ki si želijo ponovno osvežiti svoje znanje, imajo z novo ponudbo »Back2Ski« odlično priložnost, da ponovno doživijo nepopisen občutek, ki ga prinaša smučanje. Ponudba je kot nalašč za tiste, ki se želijo ponovno zbližati s smučarskimi progami in vključuje dvodnevne tečaje z zasebnim učiteljem smučanja po dve uri od 13. do 15. ure v času od 11. do 19. decembra 2023, od 8. do 30. januarja 2024 in od 4. do 26. marca 2024.

V tednu smučarskih in vinskih užitkov od 9. do 16. marca 2024 se bodo smučarske koče in restavracije spremenile v kulinarične odre z geslom »Smučanje in avstrijsko vino«. V kočah, namenjenih smučarskim in vinskim užitkom, čaka gurmane kulinarično doživetje s pokušanjem vina in spremljevalnim programom. Posebno doživetje je tudi festival craft piva v regiji Hochkönig. Kmečka tržnica – najvišje ležeča tržnica v Alpah – je že leta je sestavni del tedna smučarskih in vinskih užitkov ter vabi na pokušino lokalnih dobrot. Ski amadé pa ne ponuja zgolj sanjskih smučarskih prog in gurmanskih užitkov, temveč tudi glasbene spektakle. Velika decembrska otvoritev smučišč v smučarskem središču Schladming-Dachstein se bo začela udarno, ko bo super zvezdnik Robbie Williams kar dva dni tresel oder s svojimi svetovnimi uspešnicami. Stadion Planai v Schladmingu se bo 7. in 8. decembra spremenil v spektakularno koncertno areno, ki bo v dveh dneh gostila 40.000 obiskovalcev.

Od oktobra 2023 dalje si gostje regije Ski amadé že lahko zagotovijo smučarsko vozovnico na spletu po posebni ceni z bonusom za zgodnji spletni nakup (prej ko jo kupite, nižja je cena). Hoteli in penzioni v regiji Ski amadé že ponujajo tudi ugodne paketne ponudbe s popusti za nastanitev, v katere je vključena večdnevna smučarska vozovnica za vseh pet regij Ski amadé, na voljo pa so od začetka sezone do 23. decembra 2023, od 6. januarja do 3. februarja 2024 in od 9. marca 2024 do konca sezone.

Fotografije: Ski amadé