Ski amadé, ena največjih smučarskih regij v Avstriji, odpira zimsko sezono 2021/22 s številnimi novostmi in bogato ponudbo v svojih petih regijah Salzburger Sportwelt, Schladming-Dachstein, Gastein, Hochkönig in Grossarltal.

Veliko smučarskih doživetij, kulinaričnih poslastic in ponudbe za družine čaka smučarje v regiji največjih smučarskih užitkov v Avstriji. Z le eno smučarsko vozovnico lahko zimskošportni navdušenci izbirajo med 760 kilometri smučarskih prog, 270 sodobnimi napravami in 356 odlično urejenimi progami z dih jemajočo gorsko panoramo in številnimi možnostmi za postanek.

V Wagrainu v smučarskem središču Snow Space Salzburg je letošnja velika novost ena najsodobnejših gondol v Alpah, gondola Leteči Mozart. Navdušenci nad zimskimi športi bodo lahko v samo enem dnevu smučanja izkoristili več kot 200 kilometrov smučarskih prog. Desetsedežna gondola z zabavo v kabini, ogrevanimi ločenimi sedeži, osvetlitvijo kabine in brezžičnim internetom nadomešča staro gondolo s stojišči. Z vožnjami, ki trajajo manj kot 11 minut, bo lahko prepeljala tudi do 4000 smučarskih navdušencev na uro.

Posebna ponudba v zimi 2021/2022 je spletna izposoja smučarske opreme in oblačil v trgovinah in izposojevalnicah Intersport Rent v regiji Ski amadé. Družine in dopustniki, ki nimajo primerne zimske opreme, si lahko smučarske čevlje, smučarska oblačila in smuči izposodijo v izbranih trgovinah in izposojevalnicah Intersport Rent. Dobrodošla novost je izposoja oblačil – če je otroški smučarski kombinezon od lani premajhen, staršem ni treba kupovati nove opreme za svoje otroke le za teden smučanja na leto.

Kdor želi na smučarskih počitnicah doživeti pristne trenutke gurmanskih užitkov, naj si v koledar zabeleži Teden smučanja in vinskih užitkov. Od 12. do 19. marca 2022 kar 28 gurmanskih partnerskih koč in 30 gurmanskih partnerskih hotelov vabi na tematski teden Smučanje in avstrijsko vino. V hotelih lahko rezervirate tedenski paket (sedem nočitev) ali kratki paket (tri nočitve), povsod poleg večdnevne smučarske vozovnice ponujajo še kulinarično poslastico iz svoje hiše.

Že od leta 2015 poteka tudi prav posebna prireditev na prostem – najvišje ležeča kmečka tržnica v Alpah, ki je del Tedna smučarskih in vinskih užitkov. Tako kot na kmečki tržnici v dolini tudi tu kmetje in proizvajalci predstavljajo svoje pridelke in proizvode na več kot 25 stojnicah pred smučarskimi kočami. Sveža živila, kot so sir, šunka, klobase, marmelada in čaj, lahko pred nakupom tudi poskusite. Več podrobnosti na www.skiamade.com/taste 

V vseh petih regijah Ski amadé je že nekaj časa možen nakup smučarskih vozovnic prek spleta, spletna ponudba in brezstično plačevanje pa sta predvsem v današnjih časih vse pomembnejša. Smučarsko vozovnico lahko kupite prek pametnega telefona ali osebnega računalnika v spletni prodajalni. QR kodo prejmete po e-pošti, nato pa vozovnico prevzamete neposredno na prevzemnem avtomatu ali na kateri koli blagajni pri smučišču.

V smučarski regiji Ski amadé obljubljajo za letos veliko navdušujočih trenutkov – in to z veliko svobode in prilagodljivosti pri rezervaciji in izbiri smučarskih doživetij.

Podrobnosti o smučanju v Avstriji in aktualnih pogojih na http://austria.info/si

Foto: Ski Amadé