Riviera Crikvenica se lahko ponaša s skoraj 140-letno tradicijo organiziranega turizma. Blago sredozemsko podnebje, čist zrak in obilo sonca, zdravilna morska sol in aromatična zelišča so še danes zaščitni znak Crikveniške Riviere.

Foto: TZ Crikvenica
Foto: Matjaž Markič

Čisto morje, dolge prodnate plaže, veliko možnosti za šport in rekreacijo, zabava in odlična kulinarična ponudba ter bližina Slovenije so glavni razlogi, da je Crikvenica z okolico zelo priljubljena tudi med slovenskimi gosti – že vrsto let se število gostov iz Slovenije uvršča na četrto mesto, takoj za domačimi gosti, Nemci in Madžari. V Crikvenici vsako leto organizirajo več kot 250 prireditev, od športnih, kulturnih in folklornih do različnih s kulinariko povezanih dogodkov. Ponašajo se s kar nekaj uvrstitev med najboljše destinacije na Hrvaškem v zadnjih letih. V hotelih je 4.300 postelj – trije hoteli imajo 5 zvezdic, 10 hotelov pa 4 zvezdice, večje število ležišč je v apartmajih, pri zasebnikih in v kampih. Letos zaključujejo projekt dograditve crikveniškega pristanišča in izgradnjo turističnih privezov, uredili so plažo Grabrova v Jadranovem z novo gugalnico v morju, med glavno turistično sezono bo v središču Crikvenice postavljeno panoramsko kolo Crikvenica Eye.

Foto: Matjaž Markič
Foto: Matjaž Markič

V času od 20. septembra do 20. oktobra bodo spet organizirali Mesec plave ribe, ki ga navdihuje bogata ribiška tradicija. Projekt Cesta plave ribe je leta 2014 prejel nagrado Simply the Best v kategoriji tematsko-kulinarične prireditve, danes pa ima deset restavracij oznako Cesta plave ribe in imajo v svoji stalni ponudbi okusne jedi, pripravljene iz plave ribe. Kot je na predstavitvi v Ljubljani povedala direktorica turistične skupnosti mesta Crikvenica Marijana Biondić, pa je Riviera Crikvenica primerna tudi za zaljubljence. Ti se lahko sprehodijo po Ljubezenski cestici, sprehajališču v bližini središča mesta, ki vabi s čudovito naravo in prijetno tišino, ali odkrijejo 10 popolnih lokacij za poljubljanje, ki so opremljene z znakom in imajo celo svoj zemljevid, ali pa se s svojimi ljubljenimi na kratko izgubijo v Sredozemskem labirintu ljubezni.