Obertauern, smučarska regija na Solnograškem, že četrtič skupaj s podjetjem Atomic prireja ženski dan smučanja #sheskis v podporo kampanji Rožnata pentlja (Pink Ribbon Aktion) avstrijskega združenja za boj proti raku. V »skledi snega« se bodo 28. marca spet zbrale rekreativne smučarke iz različnih držav in na ta način zaznamovale simbol upanja.

S snegom najbolj obdarjeno avstrijsko zimsko športno središče Obertauern je skupaj s podjetjem Atomic prišlo na idejo za ženski dan smučanja #sheskis. Glavni cilj akcije je podpora pomembnim ženskim projektom, v letu 2020 bo to že drugič kampanja Rožnata pentlja (Pink Ribbon) avstrijskega združenja za boj proti raku. Močnih žensk ni mogoče zaustaviti, zlasti ne, če gre za njihovo strast do smučanja. Medsebojno pa se podpirajo tudi in še posebej, kadar gre za tako pomembno zadevo, kot je boj proti raku!

Veliko čustev na soncu in snegu, navdihujoča srečanja z drugimi udeleženkami in vrhunskimi smučarkami ter drugimi gostjami, odlična smuka in obenem skupno prizadevanje za dobro bodo na dnevnem redu dogodka #sheskis v Obertauernu 28. marca. Nekaj utrinkov iz lanskega dogodka #sheskis v spodnjem videu.

Prireditev bodo spremljale ugledne predstavnice z različnih področij športa, mode ali življenjskega sloga. V letu 2019 so se dogodka udeležile nekatere vrhunske športnice, ki smučajo na smučeh znamke Atomic: Marlies Raich, Hannah Köck, Stephanie Venier, Jacoba Kriechmayr in Michaela Kirchgasser. Rekreativnim udeleženkam so razkrile tudi nekaj namigov in trike glede tehnike njihovega najljubšega športa.

V preteklem letu so udeleženke na dogodku #sheskis ob podpori združenja žičnic Obertauern, podjetja Atomic in številnih lokalnih partnerjev zbrale za avstrijsko združenje za boj proti raku neverjetnih 15.000 EUR. Seveda ob smučanju vedno še ostane čas za skupno fotografiranje in za objavo komentarjev pod najlepšimi vtisi na #sheskis in #loveobertauern, s čimer postanete del skupnosti. Najboljše fotografije bodo nagrajene z dragocenimi nagradami, med njimi so smuči ali smučarske vozovnice. Če bi se dogodka #sheskis želeli udeležiti, je še čas za prijave tukaj 

Foto: Tourismusverband Obertauern