S povprečno 264 cm snežne odeje (merjeno v zadnjih 30 letih) se Obertauern uvršča na sam vrh vseh smučišč v Avstriji. Razloga sta dva: višina kraja 1.740 m/nm in njegova geografska lega, ki zagotavlja veliko snežnih padavin s severa in z juga.

Njegova oblika sklede je idealna za smučišče, saj je praktično od vsepovsod iz kraja mogoče zelo hitro vstopiti v sistem smučišča. Vstopnih točk je 11 in ker ni centralne gondole, ki bi pripeljala na vrh, na vstopnih točkah tudi ni gneče. »Ski in – ski out« je tukaj značilnost skoraj vseh namestitev, ki jih je tukaj na voljo 150 za vsak žep in okus – hoteli, penzioni, apartmaji, družinske koče, mladinski hoteli in zasebne sobe. Trije hoteli se ponašajo s petimi zvezdicami, devet hotelov je kategorije štiri zvezdice superior, 26 ima štiri zvezdice, 20 pa tri. Obertauern je znan tudi po odlični gostinski ponudbi. V več kot 50 kočah in restavracijah je mogoče okušati lokalne solnograške specialitete in vrhunsko kulinariko, pri čemer je razgled na okoliške vršace vključen v ceno.

Obertauern je idealen za družine, za najmlajše imajo posebno ponudbo in proge Bobbyland, raznolikost prog pa je primerna za vse smučarje. Na smučišču je 26 modernih žičnic, ki povezujejo približno 100 km prog in gredo najvišje do 2.313 m. Modrih prog je 61%, rdečih 35 % in črnih 4% – med slednjimi je tudi Gamsleiten 2, ena najbolj strmih prog v Alpah, ki ima na nekaterih delih kar 100% (45 stopinj) naklona in je primerna le za najboljše smučarje. Vse proge je mogoče presmučati v t.i. Turskem krogu (Tauernrunde), ki je zelo dobro označen z rdečo barvo (v smeri urnega kazalca) ali z zeleno barvo (v nasprotni smeri) in je nanj mogoče vstopiti praktično kjerkoli. Otrokom je prilagojen Bobbyjev krog, najstnikom pa My Track. Ob ponedeljkih in četrtkih je od 19. do 22. ure mogoča tudi nočna smuka.

Letošnja sezona se bo začela 24. novembra, končala pa 1. maja. Velika snežno – glasbena otvoritev bo 2. decembra, ko bosta zbrano množico sredi Obertauerna ogrela avstrijska super zvezdnika Pizzera in Jaus. Od 14. novembra do 17. decembra bo zaživel tradicionalni Turski advent, najvišja božična tržnica na Solnograškem. 28. decembra bo prvi Track za zgodnje smučarje, ki imajo možnost uro in pol smučati na progah, ko tam še ni drugih smučarjev, podobni dogodki se zvrstijo še enkrat januarja, februarja, marca in aprila. Dogodek s humanitarno noto SheSkis bo 6. aprila, med 12. in 14. aprilom pa še tradicionalni lov na zaklad Gamsleiten Kriterium z bogatimi nagradami.

Ker so v Obertauernu zelo ponosni na to, da imajo vedno dovolj snega, so za letošnjo sezono pripravili na to temo tudi simpatičen video.