Smučišče Mokrine (Nassfeld) se ponaša s 110 kilometrov smučarskih prog z zagotovljenim snegom in 30 žičniškimi napravami ter so največje avstrijsko koroško smučišče. Na različnih ocenjevalnih platformah so vedno med 10 najboljšimi smučišči v Avstriji.

Mokrine veljajo tudi za smučišče z največjo zagotovljenostjo snega na Koroškem. Zahvaljujoč odličnim snežnim razmeram in razmeram na progah bo smučišče zimsko sezono odprlo v sredo, 7. decembra 2022, kot so načrtovali. Pogled na spletne kamere, kjer se razkrivajo zasnežene Karnijske Alpe, nobenega smučarja ne pusti hladnega…

Velika smučarska otvoritev bo v soboto, 10. decembra, ko bo pred veličastno zimsko kuliso Melissa Naschenweng s svojo glasbeno skupino odprla novo zimsko sezono na zimskem koncertu v gorah. Letošnji zimski koncert bo potekal kot prvi certificirani zeleni dogodek v regiji. V ta okvir spadajo med drugim okolju prijazna ponudba mobilnosti, lokalna kulinarika, preprečevanje nastajanja odpadkov in njihovo ločevanje ter varovanje virov pri porabi vode in energije.

V Mokrinah tudi sicer postavljajo v ospredje energetsko učinkovitost in varstvo podnebja. Žičničarska družba Bergbahnen je investirala 3,5 milijona evrov v varčno oz. energetsko učinkovito tehnologijo ter še večjo zagotovljenost snega z zamenjavo teptalcev snega za energetsko varčnejšo pripravo prog. 460 sodobnih snežnih topov že več let omogoča, da z 20 % manj energije in 30 % večjo zmogljivostjo zagotovijo popolno zasneževanje glavnih prog v 5 do 6 dneh – ob znižani porabi energije. 100 % električne energije, ki se uporablja za obratovanje smučišča Mokrine, pa prihaja iz obnovljivih virov.

Cena dnevne smučarske vozovnice v pred in posezoni (do 24.12. in po 26.3.) je 52,50 evrov, v glavni sezoni pa 56,50 evrov. Kot vsako sezono bo mogoče tudi letos kupiti ugodnejše smučarske vozovnice na določene datume pri Skipass Travel, zato velja pred načrtovanjem pokukati na njihovo spletno stran.

Foto: NLW Tourismus Marketing GmbH