Piše: Matjaž Markič

Za vse tiste smučarje, ki jim udobje in postrežba v hotelih ne odtehtata možnosti za lastno urejanje počitniškega bivanja in možnost kuhanja po svoji želji, so apartmaji že dolgo boljša možnost. Moderno opremljeni apartmaji Alpenrock v bližini Schladminga so priljubljeni tudi zato, ker omogočajo dostop neposredno na smučišče – ski in and ski out.

Foto: Alps Residence

Apartmaji Alpenrock so v neposredni bližini smučarske proge Rohrmoos II in približno pet km oddaljeni od centra Schladminga. Zgrajeni so bili leta 2014, lansko pomlad pa jih je v upravljanje prevzela priznana veriga apartmajev in počitniških hiš Alps Residence.

Foto: Alps Residence

Na voljo je šest tipov moderno urejenih apartmajev od 45 m2 do 120 m2 površine s povsem opremljeno kuhinjo, z eno, dvema ali tremi spalnicami, eno ali dvema kopalnicama, večjim balkonom ali teraso, nekateri apartmaji imajo tudi lastno savno. V kompleksu je sicer gostom na razpolago 430 m2 velik wellness s finsko in parno savno. V kleti je podzemna garaža, kjer so avtomobili vedno na varnem pred snegom in mrazom.

Čeprav vam do smučišča ni treba sesti v avto, pa se gotovo velja kdaj odpeljati do centra Schladminga in doživeti tamkajšnji utrip, se sprehoditi po njegovih ulicah in trgih, morda popiti kuhano vino ali pojesti okusno slaščico v znani mestni slaščičarni. Bolj živahni bodo zvečer obiskali katerega od pubov, ljubitelji dobre hrane pa eno od restavracij s štajerskimi specialitetami. Pivopivci bodo domov gotovo odnesli tudi nekaj steklenic schladminškega piva iz priznane pivovarne Brauerei Schladming.

Smučanje pa je seveda pozimi glavni razlog za obisk. Regijo Schladming sestavljajo štiri smučišča – Hauser Kaibling, Planai, Hochwurzen in Reiteralm, ki predstavljajo skupaj 123 km smučarskih prog. Povezuje jih 44 modernih žičnic, večinoma so to sedežnice in gondole, ob pomoči katerih je mogoče hitro in udobno potovati na vrh in z nekaj kondicije presmučati vse štiri gore v enem dnevu. Ob progah so tudi številne smučarske koče, med njimi tudi takšne, katerih kuharji se ponašajo s kuharji s priznanji Gault Millau, v njih pa pridejo na svoj račun tudi najzahtevnejši gurmani.

Če se boste odločili za bivanje v apartmajih Alpenrock v Rohrmoosu, torej zagotovo ne boste zgrešili. Skupina Alps Residence sicer nudi namestitve v apartmajih, počitniških hišah in luksuznih vilah na najlepših destinacijah v avstrijskih Alpah. V njihovi ponudbi so trenutno namestitve v 18 počitniških resortih na Štajerskem, Koroškem, Tirolskem in Solnograškem.

Podrobnosti o smučanju v Avstriji in aktualnih pogojih na http://austria.info/si