BESEDILO IN FOTOGRAFIJE:
MATJAŽ MARKIČ

Mariborsko Pohorje je priljubljeno turistično središče ne le Mariborčanov, ampak gostov iz vse Slovenije in tujine. Marsikdo ga pozna predvsem po zimskih športih, v zadnjih letih pa pestra poletna ponudba navdušuje tudi številne ljubitelje narave, pohodnike, kolesarje in adrenalinske navdušence.

Mariborsko Pohorje je prepredeno s številnimi privlačnimi potmi, ki so primerne tako za družine z otroki kot druge pohodnike. Planinske poti ponujajo raznolike možnosti krajših ali daljših izletov in vodijo do številnih naravnih znamenitosti. Poleg skritih kotičkov lahko na Pohorju odkrivate tudi značilno kulinarično ponudbo, kjer še posebej izstopata pohorski lonec in pohorska omleta.


Na Mariborskem Pohorju pridejo na svoj račun kolesarji vseh ravni znanja, izkušenosti in poguma. Bike park Pohorje sestavljajo različno dolge in zahtevne proge, ki omogočajo tudi zelo drzne spuste z gorskimi kolesi.

Modra proga je speljana od zgornje postaje gondole do doline in je primerna tudi za manj izkušene uporabnike. Izkušeni in profesionalni gorski kolesarji pa lahko svoje znanje in pogum preizkusijo tudi na rdeči progi in črni progi World cup, ki je namenjena res najboljšim. Ob spodnji postaji gondole je na razpolago še lažja krožna proga, ki je primerna tudi za otroke.

Na Mariborsko Pohorje poleti vozi krožna kabinska žičnica, ki obratuje od ponedeljka do četrtka vsako polno uro med 9. in 19. uro, od petka do nedelje pa vsako polno uro med 8. in 20. uro. Poleg teh voženj za potrebe Bike parka neprekinjeno kroži ob petkih, sobotah, nedeljah in praznikih od 10. do 19. ure. Do spodnje postaje se je iz mesta Maribor mogoče pripeljati z rednim mestnim avtobusom.

Na pobudo Partnerstva za Pohorje in Mariborske razvojne agencije so se povezali vsi ključni nosilci turistične ponudbe ter v okviru poletne kampanje »Pohorje 365« oblikovali tudi privlačne turistične pakete za vse, ki prosti čas radi preživljajo v naravi. V sodelovanju s turističnimi agencijami so vanje vključili turistične kmetije, hotele, gostišča, vinske kleti in druge ponudnike z vodilnih destinacij Pohorja – Maribor, Rogla in Koroška. Obiskovalce bodo skušali pritegniti z različnimi dvo- ali tridnevnimi paketi za družine, ljubitelje aktivnega preživljanja prostega časa in kulinarične navdušence. »Zdaj je čas, da obiščete Pohorje!« pravijo.