BESEDILO IN FOTOGRAFIJE:
MATJAŽ MARKIČ

Prestižni glamping resort Chateau Ramšak je skriti dragulj v enem od najlepših in neokrnjenih delov Slovenije. Posestvo se razteza na valovitih zelenih hribčkih in sredi vinogradov v Počehovi, le nekaj kilometrov stran od Maribora. S svojo nadvse posrečeno lokacijo v osrčju vinogradov ponuja pristno doživetje razkošja in bližine narave.

Blag vetrič, jutranje petje ptic, žuborenje potočka, ki se v manjših slapovih pretaka mimo šotorov in potk vse do naravnega ribnika – vse to prispeva k umirjenemu vzdušju in sprostitvi. Ni čudno, da se marsikateri gost zaljubi na prvi pogled in se pogosto vrača v prestižne šotore med vinogradi.


Premišljeno oblikovanim šotorom z razkošno notranjostjo se pridružuje sanjska hišica na drevesu, od povsod pa se odpirajo edinstveni pogledi na zelene vinograde. Butično in elegantno zasnovani glamping šotori v glamping resortu Chateau Ramšak ponujajo vse udobje in razkošje hotelske sobe ter popolno zasebnost za romantičen oddih v dvoje ali z družino. Notranjost glamping šotora ustvarja toplo vzdušje, da se gostje v njem počutijo doma. Vsaka šotor ima lastno kopalnico, udobno zakonsko posteljo, TV, Wi-Fi, sef, klimo oz. gretje in minibar, za romantično vzdušje na zasebni terasi pa poskrbi še jacuzzi pod zvezdnatim nebom.


Očarljiva hiška na drevesu je uresničitev otroških sanj in poskrbi za skoraj pravljično vzdušje. Za popoln odklop in sproščenost v zasebnosti ima drevesna hiška svojo teraso, na kateri goste prav tako pričaka jacuzzi, iz katerega lahko v romantičnem vzdušju ob kozarčku vrhunskega vina uživajo v razgledih. Posebno pozornost je namenjena zajtrkom, ki so pripravljen s skrbno izbranimi lokalnimi sestavinami, za kosilo ali večerjo pa se gostje odpravijo v katero od bližnjih priporočenih gostiln. Za harmonijo telesa in duha se lahko na koncu prepustijo še izkušenim rokam profesionalnih terapevtov z ekskluzivnimi tretmaji s kozmetiko iz grozdnih pečk.

Dvorec Ramšak se ponaša tudi z lastno vinsko kletjo in največjo vinsko prešo v Evropi. Zgodovina največje vinske preše v Evropi sega v davno leto 1851, ko so postavili to mogočno leseno lepotico. Preša je desetletja opravljala svoje poslanstvo pri nastanku žlahtne kapljice, danes pa je upokojena in navdušuje goste, ki ob njej preskušajo domača hišna vina Ramšak vrhunske kvalitete. 

Vhod dvorca krasi potomka najstarejše trte na svetu, štiristoletne trte na mariborskem Lentu. Družina Ramšak proizvaja vrhunska bela vina sort muškat, silvanec, sivi pinot, laški rizling, chardonnay in sauvignon. V poletnih mesecih je prostor prijetno hladen, da gostje ob pokušanju vin odmislijo vse skrbi in se prepustijo vrhunskim kapljicam s trt, ki zorijo le korak stran. Po več kot dveh stoletjih od nastanka se dvorec Ramšak spreminja v simbol umetnosti življenja in ohranja dragoceno kulturno dediščino.