V osrčju naravnega parka Visoke Ture na Solnograškem (SalzburgerLand) leži slikovita vasica Piesendorf. V zimskem času jo še posebej radi obiščejo smučarji, saj sta znani smučišči Kaprun in Zell am See v neposredni bližini. V Piesendorfu so lani povsem prenovili moderne apartmajske hiše Tauernsuites Mitterwirt, ki sodijo v znano verigo počitniških namestitev v Avstriji Alps Residence.

V hišah je 30 vrhunsko opremljenih in udobnih apartmajev, v katerih se tudi najbolj zahtevni počutijo kot doma. Apartmaji so v velikosti 30 do 158 m2 in sprejmejo od 2 do 10 gostov. Vsi apartmaji imajo popolnoma opremljeno kuhinjo s pomivalnim strojem in pečico, v vseh je tudi satelitska televizija. Gostje si v opremljenih kuhinjah lahko obroke pripravijo sami ali pa se odločijo za obisk odlične restavracije z lokalnimi specialitetami v skupnem objektu.

Apartma_spalnica

Gostom v Tauernsuites Mitterwirt je v skupnem objektu na voljo tudi uporaba wellness centra s savnami in fitnessom, seveda je v vseh objektih hitra brezžična internetna povezava, avtomobili pa so lahko varno spravljeni v garaži. Kartica Fun+Card, ki jo prejmejo ob prihodu, jim omogoča številne ugodnosti in popuste. Zanimiva je tudi tradicija kraja – na lokaciji apartmajske hiše je gostinski objekt z imenom Mitterwirt že vse od leta 1358 (!), ko je bilo tam gostišče s prenočišči za fijakerje in poštne kočije.

Wellness1

Apartma_siv

Najbliže smučišče Erlebnisberg Naglköpfl z dvema vlečnicama je v samem kraju Piesendorf, primerno pa je za začetnike in prve korake malčkov na smučeh. Prave smučarske užitke pa ponujata Zell am See in Kaprun, ki sta oddaljena le nekaj kilometrov oziroma nekaj minut vožnje z avtomobilom, do njiju pa redno vozi brezplačni smučarski avtobus. Zell am See s 77 km smučarskih prog in Kaprun z 41 km prog ponujata veliko možnosti za družinsko smuko, na svoj račun pa pridejo tudi najbolj zahtevni smučarji in deskarji.

web_kitzsteinhorn

Otroci najbolj uživajo v Schmidolinovem zmajskem parku na Schmittenhöhe, medtem ko odrasli občudujejo okolico samih zasneženih tritisočakov. A tudi zunaj smučišč je zima v Piesendorfu čudovita! Smučarski tekači lahko izkoristijo 107 km urejenih prog za tek med Niedernsillom in Saalfeldnom, označene sprehajalne poti vabijo k sprehodu po zimski pokrajini, organizirani so pohodi s krpljami v spremstvu rangerja naravnega parka Visoke Ture, romantičnim dušam pa je pisana na kožo vožnja s sanmi s konjsko vprego po bleščeči nočni zasneženi pokrajini.

Kaprun_Therme

V bližini Piesendorfa je tudi eden najmodernejših spa resortov v Avstriji Tauern Spa v Kaprunu, ki je z vodnim parkom, bazeni in savnami ter različnimi kozmetičnimi negami privlačen za vsakogar in v vseh letnih časih. Po napornem smučarskem dnevu se sproščanje v toplih bazenih in vročih savnah zagotovo prileže.

Skupina Alps Residence nudi namestitve v apartmajih, počitniških domovih in luksuznih vilah na najlepših destinacijah v avstrijskih Alpah. Trenutno imajo v ponudbi namestitve v 18 počitniških resortih na Štajerskem, Koroškem, Tirolskem in Solnograškem.

Sponzorirani članek